Amaretto do kawy

Jego oryginalny marcepanowy smak doda rumieńców każdemu spotkaniu :). Nasza rada: napar przygotuj z 7-g kawy. Do przyrządzania latte bariści proponują mielenie ziaren o delikatnym, a zarazem pełnym i bogatym . Przeczytaj, jak zrobić warstwy i przygotuj swój własny napój. Wypróbuj również przepis na smakowitą kawę z amaretto.


Dolałam łyżeczki syropu amaretto i utarłam razem na puszysty, gęsty krem.

Lekko zamieszałam i dolałam kilka łyżek podgrzanego mleka. Podczas świątecznych spotkań z rodziną i znajomymi, podajemy kawę. Proponuję urozmaicić ją smakiem migdałowego likieru amaretto. Taka kawa na pewno zasmakuje paniom, a może i panowie się skuszą. Nie jest trudna do przygotowania.


Ja proponuję podać ją w taki oto sposób: kawa smakowa . Lubię kawę i lubię się rozpieszczać kawą. Nie pijam jej dużo, więc jak już po nią sięgam, to chcę, by mi smakowała.

Przepis na kawę z amaretto. Dodaj porcję espresso do gorącej wody i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj amaretto do kawy i również dokładnie . Cukier podgrzewamy w rądelku, aż się skarmelizuje, dolewamy amaretto , podgrzewamy i mieszamy aż karmel się rozpuści.


Karmel wlewamy do szklanki, dolewamy świeżo zaparzoną kawę. Kawa wpisuje się w nasz codzienny rytuał. Towarzyszy nam przy wszelakich okazjach. Pasuje do każdej sytuacji.


Pijemy ją na różne sposoby, jako espresso, Latte Machiato czy Cappuccino. Parzymy je w sposób tradycyjny lub alternatywny. Jednak zawsze przychodzi moment . Zwykle przygotowuję ją w domu rodzinnym, bo tam najczęściej w barku stoi migdałowy likier. Zimową porą taka kawa Was rozgrzeje. Może też fajnie zastąpić Wam poobiedni deser.


To będzie smaczna i pożywna „wisienka na torcie” po . Mówiąc o kawie , chyba można by wymienić tyle samo pozytywnych jak i negatywnych oddziaływań na organizm. Jeśli chodzi o tę „ciemną stronę” jej picia, najczęściej jako argument. A ostatnio z tym nieco przystopowałam, bo –przynajmniej na chwilę obecną –znalazłam smak, który mnie doskonale zadowala.

Mimo że nazwa likieru wywodzi się z Włoch, to na świecie znane i popularne są likiery o tej nazwie produkowane we Francji, Holandii lub w Niemczech. Jest także często wykorzystywane jako dodatek do kawy , czekolady, deserów i ciast, często w połączeniu z migdałami. Wyjątkowe herbaty, kawy , przyprawy i zioła z całego świata - sprawdź!


Amaretto jest głównym składnikiem wielu drinków.

Comments

Popular posts from this blog

Porcelain desire

Amica piekarnik instrukcja

Garnki leonardo milan